Kredi Kartları Online Alışverişe Kapatılıyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 27 Ekim 2016 tarihli kararına göre, kart sahibi açıkça talep etmediği takdirde bireysel banka ve kredi kartları elektronik ticarete kapalı olarak veriliyor.

7 Ağustos tarihi itibariyle, mevcut kartlar da internet alışverişlerine kapatılacak. Dolayısıyla bu tarihe kadar bankalarıyla iletişime geçerek konuyla ilgili onay vermemiş tüm bireysel kart sahiplerinin banka ve kredi kartları, internet alışverişlerine kapatılmış olacak. Bu nedenle elektronik ticaret sitelerinden alışverişe devam etmek isteyen bireysel kart sahiplerinin, bankaların çağrı merkezi, şube, internet şubesi gibi kanalları üzerinden kartlarıyla online alışverişe devam etmek istediklerini bildirmeleri gerekiyor.

Oldukça kolay olan bu işlem için bankaların birbirinden farklı uygulamaları var. Bazı bankalar mobil uygulamaları üzerinden kartların internet alışverişlerine açılmasını kolayca sağlıyor. Bazıları da çağrı merkezi veya şube telefonları üzerinden onay vermenizi yeterli görüyor. Alışverişe devam etmek istiyorsanız, bankanızın internet sitesine girerek konuyla ilgili bilgi alabilir, işlemi nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

impression