iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak, İlk Hangi Mağazada Satılacak?

iphone7-konsept

Apple iPhone 7’nin özellikleri, görünümü ve 2 gün kullanım imkanı sunacağı iddia edilen pili ürünün olası piyasaya çıkış zamanı olan 2016 Sonbaharından aylar önce gündemi meşgul etmeye başladı.

Teknoloji sitelerinde yer alan haberlere göre, iPhone 7’nin pili hızlı şarj özelliğiyle çok kısa bir sürede dolacak ve iki güne kadar kullanım imkanı sunacak. Akıllı telefon devrimiyle birlikte, cep telefonlarını kullanmaya başladığımız ilk yıllardaki gibi günde en az bir kez şarj etme zahmetine dönmüştük. Hatırlayanlar olacaktır, akıllı telefonların hemen öncesinde piyasaya sürülen telefonların bir haftaya kadar kullanım sunan pilleri herkesi çok mutlu ediyordu.

Değişik kaynaklardan takip ettiğimiz haberlere göre, iPhone 7 bir önceki modeldeki gibi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus versiyonlarıyla çıkacak ve eskisi gibi 4.7″ ve 5.5″ büyüklüğünde ekranlara sahip olacak. Apple tarafından patent kaydı yapılan D Jack adlı kulaklık girişinin kullanılacağı söylenen iPhone 7’de, su geçirmezlik özelliği, yeni bir şarj girişi, yeni bir Sim kart formu kullanılacağı yönünde spekülasyonlar yapılıyor.

Teknoloji siteleri kadar YouTube’da da popüler olan iPhone 7 için birçok konsept video yayımlanmış durumda.

iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak?

Apple iPhone 7’nin her yıl olduğu gibi Sonbaharda, Eylük ayında duyurulması bekleniyor. Türkiye’de Eylül sonu veya Ekim başında piyasaya çıkmasını beklemek doğru olacaktır diye düşünüyorum.

iPhone 7 Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Genel politika olarak bir önceki neslin piyasaya çıkış fiyatına yenilik, enflasyon ve döviz fiyatlarındaki değişimin yansıması sonucunda ortaya çıkan fiyatları düşünürsek, 3000 TL’nin üzerinde olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Elbette depolama kapasitesine göre daha yüksek fiyatlı iPhone 7 modelleri de olacaktır. iPhone 7’nin piyasaya çıkışıyla birlikte, iPhone 6S modelinde de 2000 TL ve altına doğru bir gidiş olacağını tahmin edebiliriz.

iPhone 7 İlk Hangi Mağazada Satılacak?

En yeni iPhone modelini ilk olarak satışa sunmak, teknoloji mağazalarımızın da rekabet alanlarından biri. Media Markt, Teknosa, Bimeks, Hepsiburada gibi mağazaların yanı sıra, Turkcell, Vodafone ve Avea’nın aynı günlerde ön siparişe başlayacağını ve yine aynı gün satışa sunacağını bekleyebiliriz. Ayrıca GittiGidiyor ve n11 başta olmak üzere pazaryeri modelinde çalışan sitelerde ABD’den getirilen iPhone 7’ler Türkiye’deki resmi çıkış tarihinden önce, oldukça yüksek fiyatlarla yer alacaktır.

impression