GittiGidiyor Sıfır Risk Sistemi Nedir?

Türkiye’de çok sayıda tüketicinin internetten alışveriş konusunda çekingen davrandığı bilinen bir gerçek. Ancak mağazaya giderek yaptığımız alışverişlerde sık sık iade ve değişim sorunları yaşandığı da, ayrı bir gerçek. Hukuken çok geniş ve çağdaş haklara sahip olmamıza rağmen, zaman zaman alışveriş yaptığımız mağazanın kurumsal olarak veya mağazadaki bir çalışanın bireysel olarak tüketiciyi mağdur edecek davranışlarıyla karşılaşırız. Bu tür durumlarda hukuk yoluna başvurmak, Tüketici Hakem Heyeti, Mahkeme gibi yollara başvurmak mümkün olsa da, oldukça zahmetli bir iştir. Ayrıca hukuki yollardan sonuç almak uzun bir zaman almakta, çoğunlukla karar kesinleştiği zaman iş işten geçmiş olmaktadır.

İnternetten alışverişte ise, hukuken bazı ek haklara sahip olmamızın yanı sıra, GittiGidiyor gibi alışveriş platformlarının işlemlerdeki düzenleyici, tüketiciyi koruyan tavrı işleri çok kolaylaştırmaktadır. GittiGidiyor tarafından 2001 yılında geliştirilen Sıfır Risk Sistemi, alışverişlerde alıcıyı ve satıcıyı olası sorunlara karşı koruyan detaylı bir güvence sistemidir. Sıfır Risk sayesinde alıcılar sipariş ettikleri ürünleri teslim alıp kontrol eder, onay verdikten sonra alışveriş tam olarak gerçekleşmiş sayılır.

gittigidiyor-sifir-risk-sistemi

Sıfır Risk Sistemi Tüketicilere Ne Sağlar?

  • Ödemenizi GittiGidiyor’a yapar, güvenli ödeme altyapısından faydalanırsınız.
  • Ödemeniz satıcılara hemen aktarılmaz, siparişinizin size ulaşması, kontrol etmeniz ve onay vermeniz beklenir.
  • Siparişinizle ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda, GittiGidiyor paranızı size iade eder.
  • Ayıplı ürün, farklı ürün, yanlış beden gibi sorunlar karşısında %100 güvenceyle alışveriş yaparsınız.

Sıfır Risk Sistemi Satıcılara Ne Sağlar?

  • Satıcılar tahsilat konusunda %100 güvence ile satış yaparlar.
  • Ödeme sistemleriyle ilgili her türlü riski GittiGidiyor üstlenir.
  • Sorunsuz ve eksiksiz yerine getirilen siparişten iki gün sonra satıcı ödemesini alır.

Sıfır Risk Sistemi Nasıl Çalışır?

GittiGidiyor’un keşfettiği, daha sonra Türkiye ve Dünyada birçok pazaryeri tarafından benzerleri uygulamaya geçirilen Sıfır Risk Sistemi’nde, tüketiciler GittiGidiyor’da seçtiği ürünlerin siparişini verir. Siparişi gören satıcı, gerekli hazırlıkları yapar ve ürünleri tüketiciye gönderir. Belirtilen süre içinde, belirtilen gönderim şartlarına uygun şekilde gönderilen ürünler, tüketici tarafından teslim alınır. Ürünleri kontrol eden, dokunan, deneyen tüketici, her şeyin istediği gibi olması halinde ürünlere onay verir ve alışveriş işlemi bu aşamada yapılmış olur. Onay sonrasında GittiGidiyor satıcıya parasını aktarır.

Tüketicinin herhangi bir sebeple ürünlerden memnun kalmaması halinde, satışı iptal etme ve ürünleri satıcıya ek bir kargo ücreti ödemeden gönderme hakkı vardır. Bu durumda GittiGidiyor, güvenli havuz hesabında beklettiği parayı tüketiciye iade eder. Bütün bu işlemler çoğunlukla birer butona tıklayarak, araya insan faktörü de girmeden gerçekleştiği için, arkasında GittiGidiyor’un gücünü hisseden tüketici çok daha rahat ve güvenli bir alışveriş deneyimi yaşar, geleneksel mağazalarda yaşanan türde tartışmalar, anlaşmazlıklar büyük oranda ortadan kalkar.

Satıcı da, tüketicinin ödeme risklerine karşı koruma altındadır. Kendi üzerine düşeni eksiksiz olarak yapan satıcı, müşterisi ürünleri beğenip kabul ettiği takdirde ne zaman parasını alacağını bilir, o rahatlıkla ticaret yapar.

GittiGidiyor‘un bu kadar büyümesinin arkasındaki en önemli faktörlerden biri, kuşkusuz Sıfır Risk sistemi.

impression