İnternetten ayakkabı almak

internetten-ayakkabi-almakSürekli internetten alışveriş yaptığım için, bu konuda çok tecrübesi olmayan arkadaşlarıma merak ettikleri konularda yardımcı olmaya çalışıyorum. En çok gündeme gelen konulardan biri de, ayakkabı alışverişi oluyor. Geleneksel olarak mağazada deneyerek almaya alıştığımız ayakkabılar, artık internetten de çok kolay ve güvenli bir şekilde sipariş edilebiliyor. Alışık olmayanlar ise, bu kolaylığa ilk başta endişe ile yaklaşıyorlar.

En sık karşılaştığım sorular ve cevaplarım şu şekilde:

Denemeden nasıl alacağız?

Aslında denemeden almayacaksınız; mağaza yerine evde deneyeceksiniz. Ürün seçimini yaptıktan sonra, numara konusunda endişeniz varsa iki çift sipariş edip uymayan ayakkabıyı iade etmeyi düşünebilirsiniz. Model konusunda tereddüt ediyorsanız, beğendiğiniz iki veya daha fazla modeli sipariş edip görerek karar verebilirsiniz. Ürünler geldiği zaman dışarıda giymemek ve yıpratmamak şartıyla, mağazadaki gibi birkaç dakikayla sınırlı kalmadan içinize sinene kadar inceleyebilir, deneyebilir ve yakınlarınıza gösterebilirsiniz. Yakınlarınıza evde veya işyerinde danışmak, mağazaya beraber gitmekten çok daha pratik olacaktır.

internetten-ayakkabi-almak-2

Değiştirmek veya iade etmek gerekirse ne yapacağız?

Gerek kanunlar, gerekse bunlara bağlı yönetmelikler gereği, müşteri ambalajını bozmadığı, zarar vermediği ayakkabıları koşulsuz iade edebilir. Bu konuda alışveriş yaptığınız mağaza size gerekli bilgiyi verecektir. Yasal zorunluluktan bağımsız olarak, güvenilir mağazalar tüketiciyi bu konuda zaten teşvik ediyor ve elinden geldiğince yardımcı oluyor. İade ve değişim kolaylığı, internet alışverişinin geleneksel alışverişle rekabet etmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri.

Para iadesi nasıl oluyor?

Para iadesini ödemeyi yaptığınız yöntemle alıyorsunuz. Kredi kartına yapılan iadeler eskiden zaman alabiliyordu, artık çok kısa bir sürede gerçekleşiyor ve tüketicinin mağdur olmaması sağlanıyor.

İade veya değişim gerekirse kargo ücretleri ne olacak?

Alışveriş yaptığınız mağaza bu işlemlerle ilgili masrafları karşılayacaktır. İstisnai durumlar için öncelikle size bilgi verilmelidir.

Ürünler orijinal mi? Sahte ürün gelirse ne yapacağım?

Her zaman söylediğim gibi, güvenilir mağazalardan alışveriş yapın. Mağazayı dikkatle seçtiğiniz takdirde, bu konuda endişe etmenize gerek yok. Taklit ürün satan bir mağazanın uzun süre ayakta kalması mümkün değil.

Hangi mağazalardan alışveriş yapayım?

Dünyanın en büyük online mağazası Amazon.com 2002 yılından beri internette ayakkabı satıyor. Türkiye’de hızla yaygınlaştığını gözlediğimiz internetten ayakkabı alışverişleri, Hepsiburada.com gibi tüm kategorilerde ürün satan mağazalar, FLO ve Deichmann gibi ayakkabı zincirlerinin internet mağazaları, Boyner ve YKM gibi büyük mağazacılık şirketlerinin internet siteleri ile Zizigo ve TakaTuka gibi ayakkabı ve benzer ürünlere odaklanmış internet mağazaları üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca Markafoni, Morhipo, Trendyol gibi özel alışveriş siteleri de dönemsel indirim kampanyalarında ayakkabıya sıkça yer veriyorlar. Gittigidiyor‘un Cadde adını verdiği yeni özelliğiyle markalar kendi ürünlerini satarken, çok sayıda ticari işletme Gittigidiyor dükkanlarında ayakkabı satışı yapıyor. Kısacası, ayakkabı almak için internette alternatif çok.

Kuponrazzi’de ayakkabı indirimleri kategorisinde tüm güncel kampanya ve indirim kodlarını inceleyebilir, mağaza listemizden ayakkabı satan mağazaları seçebilirsiniz.

impression